Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ


Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιτρέψει στις εταιρείες, στις οποίες έχει παραχωρήσει τους οδικούς άξονες, να καταργήσουν ο μεν «Μορέας» τον περιμετρικό της Καλαμάτας, η δε «Ολυμπία Οδός» από τον Πύργο έως την Τσακώνα.
Αποτελεί πρόκληση η ανακοίνωση της εταιρείας «Ολυμπία Οδός» ότι σκέπτεται τον «ακρωτηριασμό» του αυτοκινητοδρόμου από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα λόγω του κινήματος κατά των διοδίων. Οι κύριοι αυτοί εισπράττουν τα διόδια των Μεγάρων και της Κορίνθου και όχι μόνο και δεν έχουν «χτυπήσει» ούτε μια τσαπιά για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΝΑ ΠΑΨΕΙ Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ!


Στη Βουλή χθες ο Υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος δεν απέκλεισε να διατεθεί στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης η βάση της Καλαμάτας.
Σήμερα στον Τύπο υπάρχει η πληροφορία ότι υπάρχει ενδεχόμενο να αποτελέσει το αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα τη βάση για τα ιπτάμενα ραντάρ του ΝΑΤΟ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας απαιτεί να μην χρησιμοποιηθεί Μεσσηνιακό έδαφος για υποστήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ κατά του λαού της Λιβύης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Διαμαρτυρία – Ένσταση


Κύριε Πρόεδρε,
1) Για τον προϋπολογισμό:
Πέραν της δικής μου απουσίας την Πέμπτη 31/3/2011 από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την οποία σας είχα ενημερώσει, όπως και τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή από τις 14/3/2011 και είχα παρακαλέσει στο διάστημα από Τετάρτη 30/3/2011 έως και Σάββατο 2/4/2011 να μην γίνει συνεδρίαση, διότι θα απουσιάζω στο Ευρωκοινοβούλιο, πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε σεβαστό.
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΟΥΣΙΑΣ.
Θέτω ευθέως το θέμα ότι το Π.Σ. δεν νομιμοποιείται ούτε με βάση τον κανονισμό, ούτε ηθικά, ούτε πολιτικά να συζητήσει το μέγα θέμα του προϋπολογισμού την Πέμπτη 31/3/2011.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

δήλωση για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το κλείσιμο των σχολείων και για την απάντηση του κ. Τατούλη στην ερώτηση για το λιμάνι της Κορώνης


1ο ΘΕΜΑ: «Για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το κλείσιμο των σχολείων»

Επειδή δεν μας δόθηκε ο λόγος να δευτερολογήσουμε και να διευκρινίσουμε την ψήφο μας, οφείλω να τονίσω τα εξής:
Το ψήφισμα στο οποίο κατέληξε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι απλώς ένα ευχολόγιο. Διότι δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις. Εμείς ζητήσαμε να ληφθεί απόφαση και όχι ψήφισμα, η οποία θα έπρεπε να περιλαμβάνει:
α) Συνάντηση αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τον Περιφερειάρχη και εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου, των Δημάρχων, των συλλόγων των εκπαιδευτικών και των συλλόγων των γονέων με την Υπουργό Παιδείας, ζητώντας της να ανακαλέσει όλες τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις, για τις οποίες υπάρχουν διαφωνίες.
β) Αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση ανάκλησης αυτών των συγχωνεύσεων – καταργήσεων, το Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με τους Δημάρχους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να οργανώσει συγκέντρωση μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας την ανάκληση όλων αυτών των συγχωνεύσεων – καταργήσεων.
γ) Να τονίζει η απόφαση ότι η αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι παρά το νόμο 1566/85, ο οποίος τονίζει με σαφήνεια ότι η οποιαδήποτε συγχώνευση, κατάργηση ή αναβάθμιση προϋποθέτει εισήγηση των Νομαρχιακών Επιτροπών Παιδείας και αποφάσεις των Νομαρχιακών Συμβουλίων.

2ο ΘΕΜΑ: «Για την απάντηση του κ. Τατούλη στην ερώτηση για το λιμάνι της Κορώνης»
Με την ερώτηση ζητούσα, εκτός από την ένταξη στο ΕΣΠΑ της μελέτης, ώστε να επεκταθεί το λιμάνι κατά 200 μ. περίπου, ως προσωρινή λύση μέχρι την υλοποίηση του έργου της επέκτασης του λιμανιού και με δεδομένη την ύπαρξη του πλωτού γερανού ακόμη στη Μεσσηνία, να ενισχυθεί με βράχους το τμήμα από τον προσήνεμο μόλο μέχρι το φανάρι, καθώς και να γίνει λιθοριπή, πέριξ των προμαχώνων 1 και 2 του κάστρου (εργασίες που εγκρίνει και η Αρχαιολογική Υπηρεσία), ώστε να προστατευτεί και το κάστρο.
Ο κ. Τατούλης αρνήθηκε να απαντήσει αν συμφωνεί να γίνει η οποιαδήποτε προσωρινή παρέμβαση, ώστε να προστατευτεί η Κορώνη τον επόμενο χειμώνα.
Οι πολίτες της Κορώνης ας κρίνουν...


23/3/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Πανελλαδικό άνοιγμα διοδίων Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 στις 4 το απόγευμα


       Οι  Δρόμοι είναι κοινωνικό αγαθό - Συνεχίζουμε δυναμικά
                                        τον αγώνα μας

Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των αιτημάτων μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον των παιδιών μας, τη δημόσια περιουσία.

Αντιστεκόμαστε στο «χάρισμα» των εθνικών μας δρόμων και του εθνικού πλούτου της χώρας
Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας
Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ» είναι ένα αυθεντικό μαζικό λαϊκό κίνημα ανυπακοής που δεν κάμπτεται και συμβάλλει στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στην εκποίησή της από την κυβέρνηση κατ’ απαίτηση της τρόικας.
Η επαίσχυντη τροπολογία Ρέππα περί «τροχαίας παράβασης», που υπαγορεύτηκε στην κυριολεξία από τις εταιρείες, καταργείται κάθε μέρα στην πράξη από χιλιάδες οδηγούς. 

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΣΠΑ


Α) Παρατηρήσεις στην εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη
1) Σελ. 1, παρ. 2 ... «Πρέπει έγκαιρα να επισημανθεί ότι η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ (που θα πρέπει να τεκμηριωθεί με ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία ώστε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) είναι μια δύσκολη, σύνθετη, περίπλοκη και πολύπλοκη υπόθεση. Πρόκειται για ένα εγγενώς πολυδιάστατο και πολυπαραμετρικό ζήτημα το οποίο επιδέχεται πολυεπιστημονικές προσεγγίσεις από πολλές γωνίες θέασης: πολιτικές, ευρωπαϊκές, εθνικές, περιφερειακές, τεχνοκρατικές, νομοτυπικές, διαχειριστικές, γραφειοκρατικές, κ.λπ.»

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ»


Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» θεωρεί ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να έχει αναβαθμισμένο ρόλο και όχι να είναι απλά ένα διοικητικό κέντρο διαχειριστικής λογικής. Και βέβαια πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση του λαϊκού και κοινωνικού ελέγχου και της συμμετοχής των πολιτών και των φορέων.
Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης διαδικασίας διοικητικής μεταρρύθμισης, αποκέντρωσης και μεταφοράς αρμοδιοτήτων στις αιρετές Περιφέρειες, το Περιφερειακό Συμβούλιο συνδυάζει στοιχεία τόσο των καταργηθέντων Νομαρχιακών Συμβουλίων, όσο και του κοινοβουλευτικού θεσμού, γι’ αυτό και ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του πρέπει να ενσωματώσει και θεσμούς που προσιδιάζουν στις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως οι ειδικές συνεδριάσεις για την συζήτηση ερωτήσεων, επερωτήσεων, επίκαιρων ερωτήσεων, καθώς και αναφορών των συμβούλων αλλά και διαμέσου αυτών των φορέων της κοινωνίας των πολιτών.
Εάν λοιπόν θέλουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο, εάν θέλουμε να αμβλύνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του κατά βάση συγκεντρωτικού υπέρ του προσώπου του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη», εάν θέλουμε να διαμορφώσουμε έναν περιφερειακό αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα βασίζεται στον κοινωνικό διάλογο, στη συμμετοχή των πολιτών, στη δημοκρατία, στη συναίνεση και στις συνέργειες, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα και να επιδείξουμε ισχυρή πολιτική βούληση στην κατεύθυνση του να διευρύνουμε και να βαθύνουμε τη δημοκρατική και συλλογική του λειτουργία.

Πρόταση ένταξης θέματος προ Ημερησίας Διάταξης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 Θέμα: «Απόφαση περί ένταξης του έργου "Κατασκευή κτιρίου Γυμνασίου – Λυκείου Κορώνης" στο Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013»


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, στις 17 Μαρτίου 2011 ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος σας απέστειλε την υπ’ αριθμόν 51/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος περί ένταξης του έργου «Κατασκευή κτιρίου Γυμνασίου – Λυκείου Κορώνης» στο Ε.Σ.Π.Α. 2007 – 2013. Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την υπ’ αριθ. 51/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:
1. Την ένταξη του έργου με τίτλο «Κατασκευή κτιρίου Γυμνασίου – Λυκείου Κορώνης» στο Ε.Σ.Π.Α. 2007 – 2013 με την παράλληλη υποβολή σχετικού αιτήματος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 3/2010 απόφασης της Ν.Α.Μ., για χρονικό διάστημα (5) πέντε χρόνων ή όσο διαστήματος απαιτηθεί και την παραχώρηση της οικοπεδικής έκτασης στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. (Ο.Σ.Κ.), για να είναι δυνατόν ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. (Ο.Σ.Κ.) να υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,


Δόθηκε στην δημοσιότητα το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Στήριξη της Εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην δεύτερη δράση του συγκεκριμένου προγράμματος με τίτλο, «Στήριξη Εργασίας σε 13 Περιφέρειες – Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης», καλούνται οι 13 Περιφέρειες της χώρας να προχωρήσουν σε έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό ο οποίος θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.
Με δεδομένο το γεγονός ότι η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται μέχρι τον Μάιο  του 2011 και ότι η χρηματοδότηση είναι ανάλογη του αριθμού των θέσεων εργασίας που θα εξασφαλιστούν.
Με δεδομένο ότι τα προγράμματα δεν θα αμφισβητούν την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας και την ισχύουσα σε κάθε χώρο κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, την πλήρη και ασφαλισμένη εργασία καθώς και τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. 

Σας ερωτάμε

1.      Τι πρωτοβουλίες προτίθεστε να πάρετε σε πολιτικό επίπεδο , έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχόλησης του Υπουργείου;
2.      Θα προχωρήσετε άμεσα σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς για θέματα απασχόλησης ώστε να εξασφαλιστεί η ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών φορέων  σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού και εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος με σαφείς ιεραρχήσεις και καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.
3.      Πως απαντάτε στην πρόταση μας για διαπαραταξιακή Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου που με την συνδρομή  επιστημονικής επιτροπής και  των κοινωνικών  φορέων  των  εργαζομένων  θα παρακολουθεί την εφαρμογή του προγράμματος;


20/3/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κκ. Υπουργούς - Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και - Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης


Θέμα: Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί το κοινωνικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί το κοινωνικό πρόγραμμα της τοπικής αυτοδιοίκησης, «Βοήθεια στο σπίτι». Το πρόβλημα το δημιουργεί η διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» και αν δεν υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση τότε η αυτοδιοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι εξυπηρετούμενοι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε σοβαρό αδιέξοδο.
Σύμφωνα με την υπ. αρ. 4569/27-01-2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρεται ότι γίνεται συγχώνευση όλων των Ν.Π.Δ.Δ. σε δύο ή σε ένα, εφόσον στον Δήμο λειτουργεί Κοινωφελής Επιχείρηση. Το ΝΠΔΔ του Δήμου και η Δημοτική Επιχείρηση δεν μπορούν να έχουν κοινούς τομείς δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων. Ωστόσο στην υπ. αρ. 9104/24-02-2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζεται πως για όσο διάστημα υφίστανται ανειλημμένες υποχρεώσεις των υφιστάμενων Ν.Π.Δ.Δ και Κοινωφελών Επιχειρήσεων επιτρέπεται να ασκηθούν διακριτές δράσεις του ίδιου τομέα αρμοδιοτήτων από το Ν.Π.Δ.Δ. και την Κοινωφελή Επιχείρηση. 
Το ερώτημα το οποίο προκύπτει είναι πού θα ενταχθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» μετά το πέρας των ανειλημμένων υποχρεώσεων, εφόσον αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σχετικά με την μετακίνηση του προσωπικού. Κι αυτό γιατί μεταφορά προσωπικού προβλέπεται μόνο για τις περιπτώσεις των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου και επιπλέον αφορά μόνο επιχειρήσεις που συγχωνεύονται (παρ 4 άρθρο 109 ν.3852/10). Δηλαδή οι εργαζόμενοι στα προγράμματα αυτά με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου απολύονται σε κάθε περίπτωση και επίσης όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των δήμων που διαθέτουν μόνο μία κοινωφελή επιχείρηση (δηλ. δεν θα υπάρχει συγχώνευση) θα έχουν την ίδια μοίρα, είτε είναι αορίστου είτε είναι ορισμένου χρόνου.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Θέμα «Τι ενέργειες θα κάνετε για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη»


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας,
Με δεδομένα ότι:
1) Από τις 21 Φεβρουαρίου 2011 έχω καταθέσει ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ερώτημα «γιατί ενώ το τμήμα 1 υποέργο 1 του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη από το Ριζόμυλο και τη χ.θ. 0 έως την έξοδο Καλαμακίου και τη χ.θ. 10.160 έχει πλήρη μελετητική ωριμότητα και το κόστος του έργου, μαζί με τις απαλλοτριώσεις και το Φ.Π.Α. υπολογίζεται σε 23,5 εκατ. ευρώ, δεν γίνει πρόταση να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, παρότι «λιμνάζουν» 28,5 εκατ. ευρώ».
2) Την απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και ο Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Δ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων κ. Τάσος Αποστολόπουλος ότι, παρότι υπάρχει ανοικτή πρόσκληση (Νο 23) από τις 8-6-2010, ούτε η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας ούτε η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στη συνέχεια δεν έχουν υποβάλλει σχετική πρόταση χρηματοδότησης για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ για το συγκεκριμένο έργο.

ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΜΑ: «Ενιαίο μέτωπο ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολείων»


Η κυβέρνηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις των μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, προχώρησε σε εκτεταμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.
Το κλείσιμο των σχολείων έγινε χωρίς καμία δημοκρατική συζήτηση και προβάλλοντας σαθρά και ανακριβή επιχειρήματα ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό των μαθητών και των γονιών τους. Η αλήθεια είναι ότι οι αποφάσεις αυτές έγινε με μόνο κριτήριο τη μείωση των δαπανών για την παιδεία και με παντελή αδιαφορία για τα κοινωνικά και παιδαγωγικά προβλήματα που θα προκύψουν.
Η κυβέρνηση έχει ένα και μόνο σκοπό. «Δια πυρός και σιδήρου» με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο να επιβάλλει την αντιλαϊκή της πολιτική. Το κλείσιμο των σχολείων στην περιφέρεια της Πελοποννήσου θα δυσκολέψει την πρόσβαση των μαθητών και μαθητριών στο σχολείο, θα ενισχύσει το φαινόμενο της μαθητικής διαρροής, θα αυξήσει τις δυσκολίες στην επικοινωνία γονιών και εκπαιδευτικών, θα ενισχύσει την εσωτερική μετανάστευση στις πόλεις – κέντρα κάθε νομού και συνεπώς θα ερημώσει περαιτέρω την ύπαιθρο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΘΕΜΑ: «Ενιαίο μέτωπο ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολείων»


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Από τις 14 Φεβρουαρίου 2011 είχα ζητήσει να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ληφθεί η ακόλουθη απόφαση:
«ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση των σχολικών μονάδων
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις επικείμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολικών μονάδων, που μεθοδεύει η κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς κανένα διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
Τονίζει ότι η δημόσια εκπαίδευση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με δημοσιονομικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου απαιτεί να μην υπάρξει καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολικών μονάδων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των οργάνων, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, των οικείων Δήμων και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ Για την «απάντηση» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το θέμα του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη


Η «απάντηση» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ευαγγελίας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, με θέμα την απαράδεκτη καθυστέρηση δεκαετιών για την κατασκευή του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη αναδεικνύει τα εξής ζητήματα:
1) Το Υπουργείο κατά απαράδεκτο τρόπο δεν απαντά στο δεύτερο ερώτημα των βουλευτών «Πότε επιτέλους θα καταβληθεί το ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση και παράδοση της μελέτης τεχνικών έργων των τμημάτων από έξοδο Καλαμακίου χ.θ. 10.160 έως είσοδο Κορώνης, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί και το τμήμα αυτό στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να κατασκευαστεί επιτέλους ο δρόμος Ριζόμυλος – Κορώνη».

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»


Η ολομέλεια της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στις 4 μ.μ. στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στην Τρίπολη.
Θέματα της ολομέλειας θα είναι:
1) Η εκτίμηση της μέχρι τώρα δράσης της παράταξης.
2) Η εκτίμηση της λειτουργίας της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
3) Ο προγραμματισμός δράσης της παράταξης για το επόμενο τρίμηνο.

..........................
Η Γραμματεία της
«Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» ΑΠΟ 1/12/2010 ΕΩΣ 11/3/2011


Φίλες και φίλοι,
Η έντονη δράση μας ενοχλεί και εκνευρίζει ιδιαίτερα τον κ. Τατούλη, γι’ αυτό εξέδωσε την «απαγορευτική διαταγή» ότι δεν δικαιούμαστε να καταθέτουμε τόσες ερωτήσεις και επερωτήσεις, ούτε να ζητάμε να συζητηθούν θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε να προτείνουμε ψηφίσματα, γιατί η δράση μας υπερβαίνει πολύ το εκλογικό μας ποσοστό.
Εμείς θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τη δράση μας σε όλα τα επίπεδα, όσο κι αν αυτό ενοχλεί και εκνευρίζει τον κ. Τατούλη.

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ Θέμα: «Ο Νόμος 3908/2011 αδικεί κατάφωρα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών της Περιφέρειάς μας. Ανάγκη άμεσων ενεργειών για την τροποποίησή του»



Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Με την ψήφιση του Ν. 3908/2011 έγινε σαφές ότι το  Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αποφάσισε να βάλει ταφόπλακα στις όποιες – ελάχιστες – προοπτικές και προσπάθειες ανάπτυξης στους πυρόπληκτους Νομούς του 2007. Με την απόφαση του να περικόψει ποσοστό ενίσχυσης κατά 10% από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  που είχαν υποβάλλει επενδυτικές προτάσεις στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004.
Η διάταξη του άρθρου 16 παράγραφος 2α του Ν. 3908/11 είναι σαφής ως προς τις αρνητικές συνέπειες εφαρμογής του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων 2007 – 2013.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Επερώτηση Θέμα: «Τι θα γίνει με το λιμάνι της Κορώνης»


Επερώτηση
Θέμα: «Τι θα γίνει με το λιμάνι της Κορώνης»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας,
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες η Κορώνη «χτυπήθηκε» από τη θαλασσοταραχή. Η αιτία όπως ασφαλώς γνωρίζετε, είναι ότι το υπάρχων λιμάνι δεν προστατεύει ούτε την Κορώνη ούτε τους ψαράδες.
Γι’ αυτό επιβάλλεται κατά τη γνώμη μου:
1) Η επέκταση της υπάρχουσας εργολαβίας, για να γίνει λιθοριπή στο τμήμα που ορίζεται από το τέλος του προσήνεμου μόλου που κατασκευάζεται από τις ζημιές του 2008 μέχρι το φανάρι, καθώς και πέριξ του κάστρου στους προμαχώνες 1 και 2.
2) Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις εγκρίσεις της μελέτης και για τη χρηματοδότηση ώστε να υλοποιηθεί η μελέτη που προβλέπει επέκταση του λιμανιού κατά 200 μ. περίπου, ώστε να προστατευτεί αποτελεσματικά η Κορώνη και η περιουσία των ψαράδων.
Κατόπιν τούτων σας ερωτώ:
α) Τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τα θέματα 1 και 2 που θίγω ανωτέρω;
β) Τι ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε και τι προοπτικές υπάρχουν ώστε:
1) Η επέκταση της υπάρχουσας εργολαβίας, για να γίνει λιθοριπή στο τμήμα που ορίζεται από το τέλος του προσήνεμου μόλου που κατασκευάζεται από τις ζημιές του 2008 μέχρι το φανάρι, καθώς και πέριξ του κάστρου στους προμαχώνες 1 και 2;
2) Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις εγκρίσεις της μελέτης και για τη χρηματοδότηση ώστε να υλοποιηθεί η μελέτη που προβλέπει επέκταση του λιμανιού κατά 200 μ. περίπου, ώστε να προστατευτεί αποτελεσματικά η Κορώνη και η περιουσία των ψαράδων;

9/3/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ



Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»


Η ολομέλεια της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στις 4 μ.μ. στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στην Τρίπολη.
Θέματα της ολομέλειας θα είναι:
1) Η εκτίμηση της μέχρι τώρα δράσης της παράταξης.
2) Η εκτίμηση της λειτουργίας της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
3) Ο προγραμματισμός δράσης της παράταξης για το επόμενο τρίμηνο.

..........................
Η Γραμματεία της
«Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΜΑ: «Να δώσει η κυβέρνηση λύση για τη χρηματοδότηση του Παραδείσια – Τσακώνα»


Οι ανησυχίες που εξέφρασε την Πέμπτη ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Χρήστος Μαλαπάνης, ότι κινδυνεύει να μετατεθεί η παράδοση του Παραδείσια – Τσακώνα, λόγω μη χρηματοδότησης των εκτελεσμένων εργασιών του έργου, επιβεβαιώνουν δυστυχώς τα όσα είχαμε τονίσει από τις 18 Νοεμβρίου 2010, όπου είχαμε προειδοποιήσει ότι υπάρχουν κίνδυνοι μεγάλων καθυστερήσεων στην παράδοση του έργου, λόγω της μη χρηματοδότησής του. Τότε βέβαια οι κ.κ. Κουσελάς και Τατούλης είχαν βιαστεί να μας πουν ότι «δεν ξέρουμε τι λέμε και ότι όλα βαίνουν καλώς».

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ Θέμα: «Ανάγκη άμεσων ενεργειών για την προστασία του κάστρου της Κορώνης»


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Η μεγάλη κακοκαιρία και θαλασσοταραχή των προηγούμενων ημερών, η οποία δημιούργησε προβλήματα στο λιμάνι της Κορώνης, επιδείνωσε τα υπάρχοντα προβλήματα στο κάστρο της Κορώνης. Συγκεκριμένα, υπήρξε νέα κατολίσθηση στον προμαχώνα 2.
Τα προβλήματα στους προμαχώνες 1 και 2 έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, διότι τη δεκαετία του ’60 πήραν τους βράχους, οι οποίοι ήταν στη θάλασσα και προστάτευαν το κάστρο από την ορμή των κυμάτων και τους μετέφεραν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Γι’ αυτό όταν υπάρχει μεγάλη θαλασσοταραχή, εντείνεται κάθε φορά το πρόβλημα.
Κύριε Περιφερειάρχη, ως πρώην Υπουργός Πολιτισμού ασφαλώς γνωρίζετε ότι το κάστρο της Κορώνης χρειάζεται:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Η.Δ. ΤΟΥ Π.Σ. ΘΕΜΑ: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έκλεισαν το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου, κατά παράβαση και του Νόμου 3891/2010»



Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Στο site www.amnizia.com, του μεγαλύτερου Ελληνικού φιλοσιδηροδρομικού διαδικτυακού forum, έχει αναρτηθεί καταγγελία, που αφορά τις στρεβλώσεις και την εξαπάτηση των τοπικών κοινωνιών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ως προς την διαχείριση των 50 εκατ. € της ετήσιας κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές του σιδηροδρόμου. Καταγγέλλει ότι το κλείσιμο των περισσότερων περιφερειακών τμημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου γίνεται κατά παράβαση του Νόμου 3891/2010 και ζητά να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες και του Υπουργείου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γι’ αυτό.
Τονίζει μεταξύ των άλλων ότι:

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος συνεχίζεται!


Ο κ. Τατούλης συνεχίζει τον ολισθηρό αντιδημοκρατικό του κατήφορο. Το ψήφισμα – απόφαση που έφερε αιφνιδιαστικά ως έκτακτο και επείγον θέμα(!!!) στο Περιφερειακό Συμβούλιο μαζί με τον αναπληρωτή του κ. Χειβιδόπουλο και με το οποίο καταδικάζονται οι καταλήψεις ως μορφή πάλης συνιστά ακραία αντιδημοκρατική απόφαση. Την απόφαση αυτή την επέβαλε με τη συμφωνία του κ. Δράκου, ο οποίος δέχτηκε το ρόλο του «κομπάρσου» παρ’ ότι είπε ότι διαφωνεί με το ύφος του κειμένου, τελικά ευθυγραμμίστηκε στην ψηφοφορία με τον κ. Τατούλη.
Εξαίρεση οι κ. Σαραβάκος, Βαλασόπουλος και Δέδες, οι οποίοι διαφύλαξαν την αξιοπρέπειά τους και τη δημοκρατική τους συνείδηση.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, στις 18 Οκτωβρίου 2010 το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε του περιβαλλοντικούς όρους για τη δημιουργία αποθηκών χημικών της εταιρείας «Sussaki Logistics Α.Ε.», που βρίσκεται εγκατεστημένη στη θέση «Σουσσάκι» του Δήμου Αγ. Θεοδώρων Νομού Κορινθίας.
Η θετική γνωμοδότηση έγινε παρά την αρνητική γνωμοδότηση και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίων Θεοδώρων και του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Νομού Κορινθίας.
Οι αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων, όσο και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας είχαν στηριχθεί στα γεγονότα ότι η εταιρεία επιδιώκει την εγκατάσταση 5 δεξαμενών γεμιστηρίου και κατασκευή αγωγών τροφοδοσίας, δεξαμενών αλλά και μεταφορά με βυτιοφόρα και πλοία στυρένιου, οξικού αιθυλεστέρα, αιθυλικής αλκοόλης και φυτικών λαδιών.
Η περιοχή είναι ήδη βεβαρυμμένη βιομηχανικά αφού λειτουργούν μονάδες, παραγωγής άλατος, καλωδίων, εγκαταστάσεις αποθήκευσης θείου και αδρανών λιπασμάτων καθώς και διυλιστήρια. Επιπλέον σύμφωνα με τις καταγγελίες φορέων και οργανώσεων η περιβαλλοντική μελέτη της εταιρίας έχει αποκρύψει ή και δίνει ανακριβή στοιχεία, ώστε να εγκριθεί η κατασκευή της εν λόγω μονάδας. Έχει αποκρύψει το γεγονός ότι στην περιοχή όπου προτίθεται να εγκατασταθεί η μονάδα, υπάρχει διέλευση αγωγού φυσικού αερίου άρα ο κίνδυνος της αλληλουχίας (φαινόμενο Domino) είναι υπαρκτός για το οποίο στην μελέτη δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Η μελέτη αναφέρει ότι το διυλιστήριο βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 1000 μέτρα από την περιοχή που προτίθεται η εταιρία να κατασκευάσει την μονάδα κάτι που είναι αναληθές, όπως και ότι οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται σε απόσταση 130 μέτρων από τον αιγιαλό ενώ θα είναι πολύ κοντύτερα και πάντως λιγότερο από 100 μέτρα.
Επιπλέον τονίζω ότι στην περιοχή υπάρχουν τρείς οικισμοί και οι αποθήκες θα είναι πολύ κοντά στα διυλιστήρια και πάνω σε ένα ηφαίστειο.
Το θέμα αυτό απασχόλησε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή και στην οποία ο αρμόδιος Επίτροπος Περιβάλλοντος απάντησε και μεταξύ των άλλων η απάντησή του αναφέρει:
«Μονάδα αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων είναι δυνατόν να εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της οδηγίας Seveso II ανάλογα με τις χημικές ουσίες και τις σχετικές ποσότητες που υπάρχουν σε αυτήν».  «Στο άρθρο 8 προβλέπεται ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ανησυχίες για την επικινδυνότητα πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων από οποιαδήποτε γειτονική μονάδα, όπως στην προκειμένη περίπτωση τα διυλιστήρια ή οι αγωγοί».  Συνεχίζοντας στην απάντηση του ο Επίτροπος αναφέρει ότι «στο άρθρο 13 παράγραφος 5 προβλέπεται ότι πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στο κοινό να εκφέρει γνώμη σχετικά με το σχεδιασμό νέων μονάδων ανώτερης βαθμίδας σύμφωνα με την οδηγία 85/337/ΕΚ, γνωστή επίσης ως «οδηγία για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων» (ΕΠΕ)» και καταλήγει τονίζοντας ότι : «Η ακρίβεια των πληροφοριών της περιβαλλοντικής μελέτης είναι δυνατόν να προσβληθεί σε οποιοδήποτε στιγμή των διαβουλεύσεων, προτού ληφθεί τελική απόφαση» μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) ή ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα ― όπως στην προκειμένη περίπτωση ― να προσβάλουν συνολικά την εκτίμηση λόγω των στοιχείων στα οποία βασίστηκε, εάν τα στοιχεία αυτά δεν αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση ή προφανώς δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των διατάξεων της οδηγίας ΕΠΕ».
Η θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες των πολιτών της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή των επικίνδυνων αποθηκών και τονίζουν ότι με το συγκεκριμένο έργο:
α) Θα αποθηκεύονται μόνιμα 6.000 τόνοι επικίνδυνων χημικών δίπλα στα διυλιστήρια και πάνω στο ηφαίστειο.
β) Θα ξεφορτώνονται ετησίως στη θάλασσα τόνοι χημικών που θα μεταφέρονται οδικώς με φορτηγά βυτιοφόρα.
γ) Υποβαθμίζεται η περιοχή ακόμη περισσότερο, δεδομένης και της μεγάλης επιβάρυνσης που έχει από τις μεγάλες βιομηχανίες και κυριότερο
δ) Εγκυμονούνται μεγάλοι κίνδυνοι για το περιβάλλον και συνολικά και συνολικά για τη ζωή των πολιτών.
Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα, ζητούμε να συζητηθεί το θέμα άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με σκοπό να καταλήξουμε σε απόφαση, η οποία αξιοποιώντας την απάντηση του αρμοδίου Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ποντόλσκι στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή:
1)           Θα προσβάλλει συνολικά την εκτίμηση της περιβαλλοντικής μελέτης, λόγω των ελλιπών και ανακριβών στοιχείων πάνω στα οποία στηρίχθηκε και τα οποία δεν αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση
2)           Θα ζητά την άμεση διακοπή των εργασιών κατασκευής των δεξαμενών των χημικών.
3)           Θα ζητά την ανάκληση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της θετικής έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, με βάση τους οποίους επιδιώκεται να γίνει η κατασκευή των αποθηκών.
4)           Θα απαιτεί την οριστική ματαίωση του εν λόγω επικίνδυνου έργου.

3/3/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ



Η ολομέλεια της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» στη Μεσσηνία που έγινε στις 2 Μαρτίου 2011, μαζί με τους φίλους της «Κοινής Δράσης» που παραβρέθηκαν στη συνάντηση ενέκριναν το παρακάτω ψήφισμα αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας και καταδίκασαν τη στάση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος αρνήθηκε να θέσει το ψήφισμα προς συζήτηση και ψήφιση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου, παρ’ ότι έγκαιρα είχε καταθέσει αίτηση ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011


Παρακολουθούμε την ανταλλαγή επιστολών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντινόπουλου, για την «διαχείριση» της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ –όπως κατ’ ευφημισμό ονομάζει η κυβέρνηση το ξεπούλημα.
Δυστυχώς το Επιμελητήριο της Αρκαδίας δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να «συμβάλλει με ιδέες και προτάσεις» για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, ενώ δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον για την διατήρηση και εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου και δεν συμμετείχε σε καμία κινητοποίηση για τη σωτηρία του, ως όφειλε λόγω της αρμοδιότητάς του και του ρόλου του.
Οφείλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε στον κ. Κωνσταντινόπουλο και στον κ. Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ότι:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Κύριε Πρόεδρε,
Σας υπενθυμίζω ότι έχω καταθέσει έγκαιρα:
α) Από τις 14 Φεβρουαρίου πρόταση ψηφίσματος με θέμα «Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση των σχολικών μονάδων» και
β) Από τις 23 Φεβρουαρίου σχέδιο ψηφίσματος για τους απεργούς πείνας μετανάστες.
Επειδή για το πρώτο ζήτημα είναι γνωστό ότι υπάρχει ήδη μεγάλος αναβρασμός σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως και σε όλη την Ελλάδα και σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας, με την οποία διαμαρτύρεται γιατί χωρίς κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, αλλά με μόνο κριτήριο τις επιταγές του Μνημονίου η κυβέρνηση επιμένει στο κλείσιμο σχολικών μονάδων.
Όσον αφορά το δεύτερο ζήτημα, τους απεργούς πείνας μετανάστες, όπως γνωρίζετε μέχρι την Κυριακή το πρωί 20 απεργοί έχουν ήδη μπει στο Νοσοκομείο με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους.
Συνεπώς και τα δύο ζητήματα επείγουν και γι’ αυτό παρακαλώ όπως τεθούν σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς ψήφιση, αφού φυσικά προηγηθεί μια πολύ σύντομη τοποθέτηση από τον εισηγητή, τον κ. Περιφερειάρχη και τους λοιπούς επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

28/2/2011
Με εκτίμηση
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ


Υ.Γ. Επισυνάπτω πάλι τα σχέδια ψηφίσματος που έχω καταθέσει.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Θέμα: «Διαμαρτυρία για τη μη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο των δύο ερωτήσεων με θέματα "Επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών στην Περιφέρεια" και "Το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας για την άμεση επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων"»


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Εκφράζω τη διαμαρτυρία μου για τη μη ένταξη στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου των ανωτέρω δύο ερωτήσεων, οι οποίες έχουν κατατεθεί έγκαιρα και πριν μας δοθούν οι εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Μάλιστα η πρώτη εξ αυτών έχει κατατεθεί, όπως ασφαλώς γνωρίζετε από τις 16 Φεβρουαρίου. Η δε δεύτερη, για τα απορρίμματα, απαιτεί απάντηση του ενός λεπτού, δηλαδή πότε θα μας δοθεί το προσχέδιο και πότε θα γίνει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.
Σας ζητώ λοιπόν να εντάξετε στη σημερινή συζήτηση και τις απαντήσεις στις δύο αυτές ερωτήσεις, οι οποίες είναι έγκαιρα κατατεθειμένες.


28/2/2011
Με εκτίμηση
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ


ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ ΘΕΜΑ: «Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου και ενέργειες για να μη σταματήσει η μεταφορά μαθητών της Αρκαδίας»



Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Όπως έγινε γνωστό σήμερα από τα ΜΜΕ από αύριο 1η Μαρτίου, οι μαθητές της Αρκαδίας δεν θα μπορούν να πάνε στο σχολείο τους, διότι το ΚΤΕΛ και τα ταξί που τους μεταφέρουν σταματούν τη μεταφορά, αφού το κράτος δεν έχει καταβάλει ό,τι τους οφείλει από πέρσι, αλλά και για τη φετινή χρονιά μέχρι σήμερα.
Επίσης επειδή στο έγγραφο του ΚΤΕΛ αναφέρεται ότι έχει ήδη γίνει συνάντηση και με τον κ. Περιφερειάρχη και με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και οι συναντήσεις όπως τονίζουν δεν απέδωσαν καρπούς και πήραν μόνο υποσχέσεις.
Επειδή το να σταματήσει η μεταφορά των μαθητών από τα σπίτια τους στα σχολεία που φοιτούν είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν επιδέχεται καμία αναβολή, ζητώ όπως τεθεί ως έκτακτο θέμα προ ημερησίας διάταξης σήμερα το θέμα αυτό, ώστε να συζητηθεί και να λυθεί απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την οποία να ζητάμε από την κυβέρνηση να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις για να συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών, αλλά και για να καταλήξουμε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, πέρα της απόφασης, ώστε να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα, το οποίο υποψιάζομαι ότι θα αφορά όλους τους Νομούς της Περιφέρειας.

28/2/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ


Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί, οι οποίοι ξιφούλκησαν και ζητούσαν την καταδίκη του κινήματος κατά των διοδίων να συμφωνήσουν πρώτοι απ’ όλους να συζητηθεί το θέμα αυτό, διότι λογικά δεν πρέπει να συμφωνούν το κράτος να είναι «τζαμπατζής» και να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις τους προς τους φορείς και τους πολίτες.