Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οι φτωχοί αρχίζουν να πληρώνουν ακριβά την «απελευθέρωση» της ενέργειας και θα πληρώσουν πολύ ακριβά την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Προκαλεί για μια ακόμη φορά τους φτωχούς η κυβέρνηση του μνημονίου και η διορισμένη απ’ αυτήν διοίκηση της ΔΕΗ με την απόφασή τους  από 1η Ιανουαρίου 1.600.000 νοικοκυριά που καταναλώνουν μέχρι 800 KWh, δηλαδή οι φτωχοί, θα πληρώνουν παραπάνω το ρεύμα κατά 13%. Όλοι όσοι από την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται και άλλοι να μένουν άνεργοι θα επιβαρυνθούν 13% για να έχουν «φως», διαφορετικά θα μείνουν στο σκοτάδι ή στο λυχνάρι. Αυτό τους λέει ουσιαστικά η κυβέρνηση και η διορισμένη από αυτήν διοίκηση της ΔΕΗ.

Η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας την οποία «διαφήμιζαν» όλοι οι νεοφιλελεύθεροι ότι είναι για το καλό μας έδειξε τα πρώτα δείγματά της. Πρέπει να απαιτήσουν όλοι οι φορείς της αυτοδιοίκησης να ανακληθεί η κοινωνικά ανάλγητη και προκλητική αυτή απόφαση, όπως και η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης που αυξάνει το ΦΠΑ στα ηλεκτρικά τιμολόγια από 11% στο 13%.
Οι πολίτες και πρώτα απ’ όλα οι φτωχοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Πόσο ακριβότερα θα πληρώνουν το ρεύμα αν προχωρήσει περαιτέρω η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;
Γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές που θέλουν να ξαναγυρίσουν τον φτωχό κόσμο να φωτίζεται με το λυχνάρι.

29-12-2010
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου