Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Συνεχής παραβίαση του κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου στη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής

Κύριε Πρόεδρε,
Στις 8 Ιουνίου είχαμε ασκήσει κριτική γιατί η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής παραβιάζει τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού δεν προσκαλεί τους επικεφαλής των παρατάξεων στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.
Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος ένα μήνα μετά να καταθέσω επερώτηση και να καταγγείλω την Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου, διότι συστηματικά παραβιάζει τον Κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος είναι απολύτως σαφής και λέει ότι: «Στις συνεδριάσεις των επιτροπών προσκαλούνται και οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται στις Επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι οποίοι δύνανται να ορίσουν εκπρόσωπό τους να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις τους με δικαίωμα λόγου».
Η συμπεριφορά αυτή γίνεται ακόμα πιο προκλητική διότι αρνήθηκε η πλειοψηφία να δεχθεί τη γραπτή πρόταση που κατέθεσε το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Π. Βαλασόπουλος να εναρμονιστεί ο Κανονισμός της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επ’ αυτού.
Η κα Αντιπεριφερειάρχης και η πλειοψηφία δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραβιάζουν συστηματικά τον Κανονισμό που έχει ψηφίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και οφείλουν να προσκαλούν τους επικεφαλής των παρατάξεων στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, διότι αυτό σαφώς ορίζεται στον Κανονισμό λειτουργίας που έχει ψηφιστεί ομόφωνα στο σημείο αυτό από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Επίσης πρέπει να δοθούν εξηγήσεις γιατί μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται ο Κανονισμός.
Ερωτώ λοιπόν, για ποιο λόγο δεν εφαρμόζεται η απόφαση που έχει ψηφίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη λειτουργία των Επιτροπών; Νομίζει η κα Αντιπεριφερειάρχης ότι μπορεί να εφαρμόζει μόνο ό,τι της αρέσει από τον Κανονισμό;

5/7/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου