Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ο κ. Λαρσινός έχει θέση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, οι παρατάξεις της μειοψηφίας όμως όχι


Έκπληξη μας προξενεί ότι σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας είχαν αναρτηθεί οι δηλώσεις του μεγαλοεπιχειρηματία της Πελοποννήσου κ. Λαρσινού, ο οποίος μεταξύ των άλλων μας λέει ότι ο κ. Πέτρος Τατούλης είναι απόλυτος επικυρίαρχος στην Πελοπόννησο!!!
Αναρωτιόμαστε, αλήθεια, ποιος είναι ο θεσμικός ρόλος του κ. Λαρσινού και οι δηλώσεις του πρέπει να έχουν περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, όταν οι θέσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας δεν βρίσκουν θέση στην ιστοσελίδα; Τι ενδιαφέρει τους πολίτες της Πελοποννήσου η γνώμη ενός μεγαλοεπιχειρηματία, που εμπλέκεται μάλιστα και με δημόσια έργα, για τον κ. Περιφερειάρχη;
Ίσως να εξηγείται από το γεγονός ότι ο κ. Περιφερειάρχης έχει προσλάβει την κόρη του ως δημοσιογράφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πιθανόν να έχει την ευθύνη της ιστοσελίδας. Αυτό όμως το  γεγονός είναι  δυνατόν  να  δικαιολογεί  την  εν  λογω  ανάρτηση  που  προκαλεί  πλήθος  ερωτημάτων ?

21/7/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα


Η Νεολαία του ΣΥΝ και η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΝ οργανώνουν την  Tεταρτη  27 Ιουλίου 2011, στις  9 μ.μ. πολιτική εκδήλωση στην Καλαμάτα, στο χώρο της προκυμαίας του λιμανιού στην παραλία.
Ομιλητής ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΝ Νάσος Ηλιόπουλος και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Καλαμάτα 19 /7/2011
Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα


Η Νεολαία του ΣΥΝ και η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΝ οργανώνουν την  Tεταρτη  27 Ιουλίου 2011, στις  9 μ.μ. πολιτική εκδήλωση στην Καλαμάτα, στο χώρο της προκυμαίας του λιμανιού στην παραλία.
Ομιλητής ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΝ Νάσος Ηλιόπουλος και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Καλαμάτα 19 /7/2011
Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Παράκαμψη Σπάρτης (Σκούρα – Πυρί)


Για το σκάνδαλο που υπάρχει με αυτό το έργο, σας είχα καταθέσει επερώτηση στις 31 Ιανουαρίου. Τότε με παραπέμψατε στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να μου δώσει απαντήσεις.
Επειδή όμως:
1) Από 1 Ιουλίου, η αρμοδιότητα έχει πλέον περάσει στην αιρετή Περιφέρεια.
2) Για τα σκάνδαλα αυτού του έργου υπήρξε μέγα θέμα και σε τηλεοπτική εκπομπή και
3) Είχε ανατεθεί ΕΔΕ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε σε πόρισμα.
Είμαι υποχρεωμένος να επαναφέρω με δεύτερη επερώτηση το θέμα και να σας ρωτήσω:
Ισχύει ότι:
α) Το συγκεκριμένο έργο είχε συμβασιοποιηθεί με 14 εκατ. ευρώ, στη συνέχεια κατέληξε στα 17 εκατ. ευρώ και εκτελέστηκε μόνο το 25% του έργου;
β) Υπογράφηκαν όμως λογαριασμοί, οι οποίοι δεν πέρασαν ποτέ από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή και ενεχειριάστηκαν στις τράπεζες, με συνέπεια να πληρωθεί ο εργολάβος για το 100% του έργου;
γ) Επίσης αποτέλεσμα αυτού είναι ότι εντάχθηκε με 22 εκατ. ευρώ τώρα; Δηλαδή ισχύει ότι για ένα έργο των 14 εκατ. ευρώ θα δοθούν 17+22 = 39 εκατ. ευρώ!!!;
Επίσης σας ερωτώ:
1.      Τηρήθηκαν οι μελέτες κατασκευής του έργου;
2.      Ποιοι έχουν την ευθύνη για όλα αυτά;
3.      Τι λέει το πόρισμα της ΕΔΕ; Θα το φέρετε να διαβαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να ενημερωθούν τα μέλη του γι’ αυτό;

22/7/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΛΑΠΑΝΗ

Ο κ. Τατούλης έχοντας τη λογική του «αυτοκράτορα» επιθυμεί να «περιστοιχίζεται μόνο από αυλικούς». Επίσης το περίεργο «πείραμα» της «Νέας Πελοποννήσου», όπως τονίζαμε και προεκλογικά, θέλει να το μετατρέψει σε πολιτικό μόρφωμα. Γι’ αυτούς τους λόγους έχει στόχο να εξοντώσει όχι μόνο όσους ασκούν κριτική στην πολιτική στις πράξεις και στις παραλήψεις του όπως συμβαίνει και με την παράταξή μας, στην οποία συνεχώς επιτίθεται και με χυδαιότητες, ψεύδη και συκοφαντίες που ορισμένες υπάγονται όχι στη σφαίρα της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά στη σφαίρα του ποινικού δικαίου. Επίσης στόχο να εξοντώσει έχει και όσους έχουν διαφορετική γνώμη, άποψη και αξιοπρέπεια.
Ο κ. Μαλαπάνης για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας δεν μπορούσε να παραμείνει αφού έξω από κάθε πολιτική ηθική με την οποία έχει πάρει διαζύγιο ο κ. Τατούλης τον προσέβαλε και επιχείρησε να τον απαξιώσει.
Με τον κ. Μαλαπάνη είχαμε και έχουμε πολιτικές διαφορές αλλά αυτή μας η αντιπαράθεση η οποία πολλές φορές ήταν έντονη κινείτο πάντοτε σε πολιτικά πλαίσια. Είναι ένας άνθρωπος ευγενής και με ήθος. Θα είναι πλήγμα για το νομό Μεσσηνίας η παραίτησή του γιατί με την μεθοδικότητα που τον διακρίνει, τη σοβαρότητα και την μεγάλη του εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση και επίλυση προβλημάτων της Μεσσηνίας.

Θα προχωρήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην υποβολή πρότασης για δύο δημοπρατήρια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, από την πρώτη στιγμή, αλλά και όταν έγινε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το περίφημο «καλάθι των αγροτικών προϊόντων Πελοποννήσου», με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η παράταξή μας είχε επιμείνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να διεκδικήσει τη δημιουργία δύο δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων το ένα στο Δήμο Τριφυλίας, περιοχή Φιλιατρών και το δεύτερο στο χώρο που θα προκύψει από την αναγκαία μελέτη του θέματος.
Είχαμε τονίσει ότι η γεωμορφολογία της Πελοποννήσου, αλλά και η ποσότητα των αγροτικών προϊόντων, είναι τέτοια, που επιβάλλεται η δημιουργία των δύο δημοπρατηρίων και είναι λάθος να γίνεται δογματική αντιγραφή άλλων χωρών, π.χ. Ολλανδίας.
Και εσείς, κ. Περιφερειάρχη, στην εισήγησή σας, αλλά και ο κ. Υπουργός επιμένατε ότι δεν μπορεί να γίνουν δύο δημοπρατήρια, διότι ο νόμος προβλέπει μόνο ένα σε κάθε Περιφέρεια.
Το νομοσχέδιο όμως για τους Συνεταιρισμούς, που δόθηκε στη δημοσιότητα, προβλέπει ότι μπορούν να γίνουν και δύο δημοπρατήρια σε κάθε Περιφέρεια (φαίνεται κ. Περιφερειάρχη ότι τα επιχειρήματά μας έπεισαν τον κ. Υπουργό).
Με δεδομένο λοιπόν και αυτό, αλλά και επειδή για το δημοπρατήριο των Φιλιατρών έχει γίνει αρκετή προεργασία ωρίμανσης του θέματος, προτείνουμε ότι θα πρέπει άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου να καταθέσει πρόταση – φάκελο στο Υπουργείο και την κυβέρνηση, με την οποία να ζητά τη δημιουργία δύο δημοπρατηρίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παράλληλα επιβάλλεται να γίνει η αναγκαία διαβούλευση, ώστε να καθοριστεί ο τόπος του δεύτερου δημοπρατηρίου.
Σας ερωτούμε λοιπόν, θα προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να διεκδικήσει τη δημιουργία δύο δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων στο χώρο της Περιφέρειας;

12/7/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Να δοθεί παράταση στο Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αγροτικών εκμεταλλεύσεων λόγω κατάρρευσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Γεωργίας

Είναι γνωστό ότι το Μέτρο 1.2.1, που αφορά τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων άνοιξε στις 18 Φεβρουαρίου και κανονικά έπρεπε να κλείσει 20 Ιουνίου.
Επειδή η συγκεκριμένη προκήρυξη είχε σοβαρά προβλήματα, υποχρεώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει παράταση μέχρι 20 Ιουλίου.
Όπως καταγγέλλουν οι Σύλλογοι των Γεωπόνων, απ’ την αρχή η συγκεκριμένη προκήρυξη παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα τόσο επί της ουσίας, όσο και επί τεχνικών θεμάτων. Οδηγήθηκαν οι αγρότες στην υποβολή προτάσεων χωρίς να υπάρχουν διευκρινίσεις σε σοβαρά ζητήματα. Το αποκορύφωμα της ανευθυνότητας και της προχειρότητας σημειώθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου όπου το πρωί κατάρρευσε όχι μόνο η ηλεκτρονική πλατφόρμα της υποβολής αλλά και ολόκληρη η ιστοσελίδα της Αγροτικής Ανάπτυξης, της υπηρεσίας δηλαδή του Υπουργείου που «τρέχει» όλα τα προγράμματα. Είναι πολύ πιθανό, όπως καταγγέλλεται να έχουν χαθεί δεκάδες φάκελοι, διότι η προκήρυξη προέβλεπε ηλεκτρονική υποβολή φακέλου και στη συνέχεια κατάθεση του φυσικού φακέλου.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ... ΤΕΛΟΣ!

Τα Α.Ε.Ι. μετατρέπονται σε Α.Ε.
"ΣΠΟΥΔΕΣ" FAST TRACK ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΗΜΙΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


Το τέλος του δημοσίου πανεπιστημίου επιχειρεί να σημάνει η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με το προσχέδιο νομοσχεδίου το οποίο έδωσε το βράδυ της Δευτέρας (4.7) στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας. Ουσιαστικά το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα του Μνημονίου, θα είναι απλά ένα fast track διδασκαλείο το οποίο δεν θα "βγάζει" επιστήμονες παρά μόνο ημικατατισμένους και αναλώσιμους "πτυχιούχους"...
Τα Α.Ε.Ι. γίνονται Α.Ε., όπως εύστοχα τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τους πρυτάνεις.
Και μάλιστα, όλα αυτά σχεδιάζεται να ψηφιστούν, "δημοκρατικά" μέσα στο κατακαλόκαιρο ώστε η ακαδημαϊκή κοινότητα, και κυρίως οι φοιτητές να μην έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν ούτε καν άποψη γύρω από το θέμα...

Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ μέχρι σήμερα

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Με δεδομένο ότι από 1 Ιουλίου περιήλθε στην αιρετή Περιφέρεια η αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ, προτείνουμε να υπάρξει άμεσα μία ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα αυτό ή, αν αυτό είναι αδύνατο, να ενταχθεί ως ένα από τα πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη, στο αμέσως επόμενο μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο της 11ης Ιουλίου.
Έχουμε τη γνώμη ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και της ένταξης έργων σε αυτό, ώστε να έχει πλήρη εικόνα για τη μέχρι σήμερα πορεία του.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ενημερωθούμε:

Η «νέα αντίληψη» του κ. Τατούλη που θα βγάλει την Πελοπόννησο από την κρίση!!!

Προφανώς, στα πλαίσια της «νέας αντίληψης» και των «νέων ηθών», τα οποία ευαγγελίζεται το τελευταίο διάστημα   ο κ. Τατούλης, και τα οποία, όπως λέει, καμία σχέση δεν έχουν με το παρελθόν και το πολιτικό σύστημα, το οποίο οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, βρίσκονται:
1) Η πρωτοφανής στα χρονικά συλλογικού οργάνου απόφαση του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε το έργο «Ιδιωτική πολεοδόμηση στην περιοχή Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιόνης του Ν. Αργολίδας». Η έγκριση του εν λόγω έργου έγινε παρότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας είχαν γνωμοδοτήσει αρνητικά. Επίσης ο Δήμαρχος του Δήμου Ερμιόνης – Κρανιδίου κ. Δ. Καμιζής είναι αντίθετος με το εν λόγω έργο. Ο πρώην Νομάρχης Αργολίδας και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Β. Σωτηρόπουλος τοποθετήθηκε αρνητικά. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος  απουσίαζε….(τυχαιο?) από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εισήγηση γραπτή και υπογεγραμμένη από πολιτικό πρόσωπο που να ανατρέπει τις γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών δεν υπήρχε στο φάκελο της συνεδρίασης.
Παρόλα αυτά, ανετέθη από τον κ. Τατούλη στον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Υποθέσεων (!!!) να παρουσιάσει αιφνιδίως τα μεσάνυχτα στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη θέση ότι η πλειοψηφία αγνοεί τις εισηγήσεις των υπηρεσιών και πείθεται από την τεχνική έκθεση που έφεραν στο Συμβούλιο οι επενδυτές!!!
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καταγγέλλει αυτή την πρωτοφανή θέση του κ. Τατούλη και της πλειοψηφίας και τονίζει ότι αυτή η απόφαση με ωμό και πραξικοπηματικό τρόπο εξυπηρετεί τα συμφέροντα ιδιωτών σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Προφανώς αυτή είναι η «νέα αντίληψη» που ευαγγελίζεται ο κ. Τατούλης.
2) Αναπτυξιακή Μεσσηνίας. Στα πλαίσια επίσης της «νέας αντίληψης», προφανώς, εντάσσονται και όσα συνέβησαν στη Γενική Συνέλευση και στη συγκρότηση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.
Ο κ. Τατούλης αποφάσισε να «βολέψει» με προκλητικό τρόπο τους αποτυχόντες υποψηφίους του συνδυασμού του, γι’ αυτό, εκτός του Προέδρου, ο οποίος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος, τα υπόλοιπα μέλη δεν είναι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Επίσης δεν υπάρχει κανένα μέλος από τις μειοψηφίες του Περιφερειακού Συμβουλίου (και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά). Και πάνω απ’ όλα βέβαια, παρ’ ότι έχει η Αναπτυξιακή ημερομηνία λήξης και πολύ μικρότερο αντικείμενο να διαχειριστεί, ο κ. Τατούλης αποφάσισε ότι πρέπει να λαμβάνει μισθό 1.200 ευρώ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής!!!
O tempora o mores!!!

7-7-2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Συνεχής παραβίαση του κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου στη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής

Κύριε Πρόεδρε,
Στις 8 Ιουνίου είχαμε ασκήσει κριτική γιατί η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής παραβιάζει τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού δεν προσκαλεί τους επικεφαλής των παρατάξεων στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.
Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος ένα μήνα μετά να καταθέσω επερώτηση και να καταγγείλω την Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου, διότι συστηματικά παραβιάζει τον Κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος είναι απολύτως σαφής και λέει ότι: «Στις συνεδριάσεις των επιτροπών προσκαλούνται και οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται στις Επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι οποίοι δύνανται να ορίσουν εκπρόσωπό τους να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις τους με δικαίωμα λόγου».
Η συμπεριφορά αυτή γίνεται ακόμα πιο προκλητική διότι αρνήθηκε η πλειοψηφία να δεχθεί τη γραπτή πρόταση που κατέθεσε το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Π. Βαλασόπουλος να εναρμονιστεί ο Κανονισμός της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επ’ αυτού.
Η κα Αντιπεριφερειάρχης και η πλειοψηφία δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραβιάζουν συστηματικά τον Κανονισμό που έχει ψηφίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και οφείλουν να προσκαλούν τους επικεφαλής των παρατάξεων στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, διότι αυτό σαφώς ορίζεται στον Κανονισμό λειτουργίας που έχει ψηφιστεί ομόφωνα στο σημείο αυτό από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Επίσης πρέπει να δοθούν εξηγήσεις γιατί μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται ο Κανονισμός.
Ερωτώ λοιπόν, για ποιο λόγο δεν εφαρμόζεται η απόφαση που έχει ψηφίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη λειτουργία των Επιτροπών; Νομίζει η κα Αντιπεριφερειάρχης ότι μπορεί να εφαρμόζει μόνο ό,τι της αρέσει από τον Κανονισμό;

5/7/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Καταγγελία της κυβερνητικής καταστολής στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 29/6/2011 στο Σύνταγμα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Κυβέρνησης κατά των ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών στην Πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Συγκέντρωσης της 29/6/2011 ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το οποίο θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και την κοινωνία σε αύξηση της ανεργίας, μείωση περαιτέρω των εισοδημάτων, περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και επιχειρήσεων.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πολίτες της Πελοποννήσου που βρίσκονταν στην οδό Αμαλίας, κάτω απ’ τα πανό του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και οι οποίοι υπέστησαν την απροκάλυπτη και απρόκλητη αστυνομική βία με την εξαπόλυση ενός πραγματικού χημικού πολέμου.
Θεωρούμε ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να εξαπολύει χημικές, νοσογόνες, δηλητηριώδεις και καρκινογόνες ουσίες, απαγορευμένες ακόμα και σε καιρό πολέμου, οι οποίες προκαλούν πέραν των άλλων και ανεπανόρθωτα αναπνευστικά προβλήματα στους πολίτες.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου:
1) Ζητά την απαγόρευση της χρήσης χημικών ουσιών σε βάρος των πολιτών από τις αστυνομικές δυνάμεις.
2) Τονίζει ότι είναι απαράδεκτο η ειρηνική πολιτική διαμαρτυρία να αντιμετωπίζεται με καταστολή.
4/7/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΛΑΠΑΝΗ

Ο κ. Τατούλης έχοντας τη λογική του «αυτοκράτορα» επιθυμεί να «περιστοιχίζεται μόνο από αυλικούς». Επίσης το περίεργο «πείραμα» της «Νέας Πελοποννήσου», όπως τονίζαμε και προεκλογικά, θέλει να το μετατρέψει σε πολιτικό μόρφωμα. Γι’ αυτούς τους λόγους έχει στόχο να εξοντώσει όχι μόνο όσους ασκούν κριτική στην πολιτική στις πράξεις και στις παραλήψεις του όπως συμβαίνει και με την παράταξή μας, στην οποία συνεχώς επιτίθεται και με χυδαιότητες, ψεύδη και συκοφαντίες που ορισμένες υπάγονται όχι στη σφαίρα της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά στη σφαίρα του ποινικού δικαίου. Επίσης στόχο να εξοντώσει έχει και όσους έχουν διαφορετική γνώμη, άποψη και αξιοπρέπεια.
Ο κ. Μαλαπάνης για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας δεν μπορούσε να παραμείνει αφού έξω από κάθε πολιτική ηθική με την οποία έχει πάρει διαζύγιο ο κ. Τατούλης τον προσέβαλε και επιχείρησε να τον απαξιώσει.
Με τον κ. Μαλαπάνη είχαμε και έχουμε πολιτικές διαφορές αλλά αυτή μας η αντιπαράθεση η οποία πολλές φορές ήταν έντονη κινείτο πάντοτε σε πολιτικά πλαίσια. Είναι ένας άνθρωπος ευγενής και με ήθος. Θα είναι πλήγμα για το νομό Μεσσηνίας η παραίτησή του γιατί με την μεθοδικότητα που τον διακρίνει, τη σοβαρότητα και την μεγάλη του εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση και επίλυση προβλημάτων της Μεσσηνίας.



13 Ιουλίου 2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΡΝΟΝΤΑΙ

Του ΘΑΝ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Ο Χρήστος Παπουτσής είναι από τα πιο γνωστά πρόσωπα του φοιτητικού κινήματος στη χούντα και στις απαρχές της μεταπολίτευσης. Και η οπωσδήποτε φωτεινή αυτή περίοδος των νεανικών του χρόνων, που τον έφερε ως τη θέση του προέδρου της ΕΦΕΕ, του άνοιξε αργότερα το δρόμο για μια λαμπρή πολιτική καριέρα από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ. Το οποίο είτε ως επίτροπος, είτε ως υπουργός, είτε από άλλες υψηλές και καλά αμειβόμενες θέσεις, υπηρετεί πιστά πάνω από τριάντα χρόνια. Από μια άποψη λοιπόν ανταμείφθηκε σε αντίθεση με άλλους για τους δύσκολους αγώνες του. Και ορθώς ανταμείφθηκε -αυτό έλειπε να καταλάβουν όλα τα δημοκρατικά αξιώματα οι ανανήψαντες χουντικοί, ή οι «άκαπνοι».