Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μύθοι και ψέματα για την 5η δόση «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε», διατρανώνει όλη η Ελλάδα



Οι εκατοντάδες χιλιάδες των πολιτών, που κατέκλυσαν την Κυριακή το βράδυ το Σύνταγμα και τις πλατείες όλης της χώρας έχουν φέρει σε πανικό την κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» τους.
Ένα από τα πιο άθλια ψεύδη είναι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και της τρόικα ότι η 5η δόση της πρώτης χρηματοδότησης των 110 δισ. ευρώ, αλλά και η πρόσθετη χρηματοδότηση που αποφασίστηκε, των 65 περίπου δισ. ευρώ για το 2012-2013 δίνονται για να σωθεί η χώρα μας. Μας λένε ότι αν δεν δοθεί η 5η δόση των 12 δισ. ευρώ, τότε δεν θα έχει η χώρα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Ασύστολο ψέμα! Η 5η δόση πάει μόνο για τόκους και χρεολύσια, δηλαδή για να πληρωθούν οι πιστωτές.

Είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία και του προϋπολογισμού του 2011, τα οποία λένε χαρακτηριστικά ότι η συνολική χρηματοδότηση της τρόικας για το 2011 θα ανέλθει στα 46 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2011 φτάνει για να πληρωθούν τόκοι 16 δισ. ευρώ + χρεολύσια 28,2 δισ. ευρώ + 2 δισ. η ενίσχυση για το ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας = 46,2 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα 46 δισ. που παίρνουμε από την τρόικα δεν αρκούν ούτε γι’ αυτά.
Επομένως, για ποιους μισθούς και συντάξεις μας λένε οι άθλιοι προπαγανδιστές;
Είναι γνωστό ότι οι μισθοί, οι συντάξεις, αλλά και όλες οι κοινωνικές και λειτουργικές δαπάνες πληρώνονται καθ’ ολοκληρία από τη φορολογία της ελληνικής κοινωνίας.
Άρα η χρηματοδότηση της τρόικα πάει κατευθείαν στις τσέπες του χρηματιστικού κεφαλαίου για να εισπράξει αυτό τους τόκους και τα χρεολύσια. Το ίδιο θα συμβεί και με την πρόσθετη χρηματοδότηση των 65 δισ. για τα έτη 2012-2013.
Επιπλέον, η πρόσθετη χρηματοδότηση στοχεύει να κάνει ενυπόθηκα όλα τα δάνεια, δηλαδή να υποθηκευθεί καθ’ ολοκληρία στους δανειστές η δημόσια περιουσία.
Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος έναντι της 5ης δόσης της πρόσθετης χρηματοδότησης και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος καταστροφής της χώρας και αυτός ο δρόμος είναι η άρνηση της τρόικας, των μνημονίων και της χρηματοδότησης από την τρόικα.
Απαιτείται:
· Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το Μνημόνιο, διότι αυτό οδηγεί στη χρεοκοπία τόσο της κοινωνίας όσο και της οικονομίας.
· Ριζική αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς τις δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού.
· Επιθετική αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, χωρίς μνημόνια, με διαγραφή μεγάλου μέρους και ευνοϊκές συνθήκες αποπληρωμής του υπόλοιπου.
· Κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ώστε να υπηρετούνται οι κοινωνικές ανάγκες.
Αυτό απαιτεί μια μεγάλη, προοδευτική ανατροπή στη χώρα, που μπορεί να προκύψει από μια συμπαραταγμένη αριστερά και ένα μεγάλο, λαϊκό, ενωτικό κίνημα.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες του λαού στο Σύνταγμα και στις υπόλοιπες πλατείες της χώρας είναι η μεγάλη ελπίδα και προπομπός μεγάλων ιστορικών εξελίξεων στον τόπο. Όταν οι πολίτες παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους, καμία εξουσία δεν μπορεί να τους σταματήσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου