Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η πάλη του λαού θα ακυρώσει το ξεπούλημα της χώρας Ώρες ευθύνης για όλους!


Η πολιτική ξεπουλήματος της χώρας, που περιγράφεται λεπτομερέστατα στην τελευταία συμφωνία τρόικας και κυβέρνησης, ξεκίνησε με την πώληση της κρατικής συμμετοχής του 10% του ΟΤΕ στην γερμανική Deutsche Telekom, έναντι μόλις 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση, η Wall Street Journal φιλοξενεί άρθρο με τον τίτλο "Κυνήγι ευκαιριών στην Ελλάδα" και με εισαγωγή που αναφέρει: «Η Ελλάδα πωλείται – φτηνά – και η Γερμανία αγοράζει»!
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι γερμανικές εταιρείες ψάχνουν για «ευκαιρίες» στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση προωθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και επισημαίνει ότι η πώληση του 10% της κυβέρνησης που κατέχει στον ΟΤΕ προς την Deutsche Telekom έναντι 400 εκατ. ευρώ, μπορεί να θεωρηθεί «κλοπή», σε σχέση με τα 4 δισ. ευρώ που έδωσε η γερμανική εταιρεία από το 2008 για το 30% του Οργανισμού.

Συνεχίζει αναφέροντας πως εκτός της Deutsche Telekom, και άλλες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για αγορά μετοχών των ελληνικών ΔΕΚΟ, όπως η Fraport, η οποία ελέγχει και διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 55% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Η Γερμανία ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, δεν είναι η μόνο χώρα που εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτηση μέρους της ελληνικής περιουσίας. Η CEZ AS, η τσέχικη ενεργειακή εταιρεία, τον Απρίλιο δήλωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα εξαγοράς μεριδίου της ΔΕΗ, καθώς η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 17% της επιχείρησης, μειώνοντας το ποσοστό της στο 34%.
Το εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά εγκληματικό πρόγραμμα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, αν εφαρμοστεί, θα μετατρέψει οριστικά τη χώρα σε προτεκτοράτο του πολυεθνικού κεφαλαίου.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Ε.Ε., ως σύγχρονος αποικιοκράτης, ζητάει υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Financial Times Deutschland, το οποίο τονίζει ότι η ευρωζώνη ζητά επιπλέον εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα εξετάζει την υποθήκευσης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση του νέου πακέτου οικονομικής στήριξης. Το δε μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Λορέντζο Μπίνι-Σμάγκι τονίζει ότι «Η Ελλάδα είναι φερέγγυα στο βαθμό που θα πωλήσει περιουσιακά της στοιχεία».
Αυτή την ώρα η επιβίωση και η σωτηρία της χώρας και του ελληνικού λαού επιβάλλουν να ματαιωθεί και να ακυρωθεί αυτό το πρόγραμμα που αντιπροσωπεύει το «ΤΕΛΟΣ» της κοινωνίας και της οικονομίας! Ο λαός που βρίσκεται στις πλατείες και στους δρόμους μπορεί να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας και την υποθήκευση των περιουσιακών της στοιχείων. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει μια ώρα αρχύτερα. Και επειδή το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος λέει ότι η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, αυτό που σήμερα γίνεται στις πλατείες και στους δρόμους είναι ο πατριωτισμός των Ελλήνων για να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και να σωθεί η χώρα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες του λαού υπερασπίζουν την περιουσία του ελληνικού λαού και τη Δημοκρατία.

9/6/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου